Ook een gevolg van de onthullingen inzake The Voice: je begint bijkans weer naar coronanieuws te verlangen. Waar blijft toch die nieuwe variant met 128 veranderingen in de genetische code? Ik kan niet wachten!

Echt te gênant, dat Voice-gedoe, vanuit welke invalshoek ook bekeken, inclusief die van ’de vrouwen uit je bedrijf’ in die paginagrote AD-advertentie onder de kop ’Beste John, het ligt niet aan de vrouwen’ (gezien de relatie AD/De Mol hoefden de dames er vast niet diep voor in de buidel te tasten). Voornaamste reden: hun anonimiteit. Wie dapperheid wil betrachten, moet in dit geval niet terughoudend zijn.

Bovendien denk ik: álle vrouwen?

Hoe dan ook is dit veel meer dan de fluitende bouwvakker terwijl een meisje langs zijn steiger wiegt - vurig is mijn hoop dat die manier van sjansen aan de goede kant van de scheidslijn blijft. Dit is wangedrag van een stel ontspoorden dat zich onaantastbaar achtte.

Dat is inderdaad van alle tijden en vindt ook in alle hoeken van de wereld plaats, op alle plekken waar macht en lust, bij gebrek aan controle, de kans krijgen een symbiose aan te gaan. Blijkbaar was dat het geval bij The Voice of Holland en aangezien Tim Hofman uitsluitend - en goed gedetailleerd, er volgt vast nog meer - over de gang van zaken bij die productie rapporteerde staat John de Mol, die zijn reputatie als alfamannetje tijdens het nagesprek met Hofman niet wist te ontmantelen, nu vol in de schijnwerpers.

Toch wordt de pianist in deze zaak volop onder vuur genomen

Don’t shoot me, I’m only the piano player”, riep Elton John bijna een halve eeuw terug tegen de toen dik tachtigjarige Groucho Marx tijdens een feestje in diens woning. Zelfs Thom Karremans ging ermee aan de haal. Toch wordt de pianist in deze zaak volop onder vuur genomen. Op zich is dat voorstelbaar. We hebben het hier over een inmiddels vijftigjarige vent die bijvoorbeeld dickpics naar jonge meisjes appte. Dan is er toch echt iets met je mis. Maar het mag er niet toe leiden dat de misdragingen van de anderen erdoor naar de achtergrond worden verdrongen. De Mol had gewoon gelijk: de pianist is geen coach in die show.

Zeker, de laatste film waarvoor Jeroen Rietbergen de muziek verzorgde heet Alles op tafel.

Ik geef toe dat het onder deze omstandigheden wel heel moeilijk is om dat feitje te laten liggen.

Toch bestaat de indruk dat de publicitaire aandacht in de eerste plaats naar Jeroen Rietbergen uitgaat omdat hij de partner van Linda en dus de zwager van John de Mol was. En dat terwijl de beschuldigingen aan het adres van Bouali alle andere overtreffen. Ik vond ’m altijd al een omhoog gevallen knuffelmarokkaan (no pun intended), wiens rapteksten zoals zoveel rapteksten het vmbo-niveau nimmer ontstegen. Jarenlang kreeg hij te veel eer, zelfs van fatsoenpartij CDA. En daar ligt-ie dan ineens, eindelijk door de mand gevallen, serieus beschuldigd van verkrachting nota bene.

En wat kreeg Ali op Instagram van zijn fans?

Heel veel hartjes.

Over gênant gesproken.

Kom aan, wappies, gooi er alsjeblieft nog een 40/45-vergelijking tegenaan.

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.