Januari/februari/maart

Vladimir Poetin doet een vredesvoorstel: „Schenk mij Oekraïne, Polen, Moldavië en de Baltische Staten. Dan zet ik onze speciale militaire vredesoperatie onvoorwaardelijk stop.” Thierry Baudet spreekt van een ‘historisch aanbod, dit prachtmens typerend’.

Vlak voor de Statenverkiezingen van 15 maart sterven tijdens een onverwachte koudegolf 28.912 bejaarden in hun huis omdat zij de cv hebben uitgezet. Sigrid Kaag zegt dat dat slechts 0,16% van de bevolking is en verdubbelt terstond de energiebelasting.

Na de ongekende verkiezingsnederlaag van D66 die hier mede het resultaat van is springt mevrouw Kaag ditmaal niet op, maar ván een tafel. Zij kneust daarbij haar enkel en vertelt tijdens de 794 NPO-interviews die haar liefdevol worden afgenomen dat zij sprong doordat zij zo bedreigd werd.

April/mei/juni

Begin april worden er nog altijd columnisten in de psychiatrische kliniek St. Willibrord in Heiloo verpleegd, die al twee weken voor Oudejaarsavond 2022 schreven dat Claudia de Breij er niets van kon.

De FIFA besluit het WK voetbal van 2026 niet in Mexico, de VS en Canada te organiseren, maar in Iran, Afghanistan en Saoedi-Arabië. „Net als in Qatar staan de vrouwenrechten centraal”, aldus Gianni Infantino tijdens een persco aan boord van zijn 115 meter lange Saoedische privéjacht ‘Godfather IV’.

Thierry Baudet dient een motie in waarin hij de regering oproept zich in te zetten voor de inlijving van de vier Scandinavische landen door het Rusland van ‘de grote wereldleider’ Vladimir Poetin.

Juli/augustus/september

Aan de rentree van Matthijs van Nieuwkerk op de vaderlandse televisie met de talkshow Bim Bam Boomer wordt na een nieuw staaltje grensoverschrijdend gedrag reeds na één aflevering een einde gemaakt.

„Ik kan mij vergissen hoor, en als dat zo is moet je het echt zeggen, maar misschien, héél misschien, is dit niet zo’n goed idee van je” durft de presentator tijdens een redactievergadering letterlijk tegen een stagiaire te zeggen. Het kind stort volledig in en ondanks dat Tim Hofman de affaire onbelicht laat omdat hij vindt dat je alle nesten kunt bevuilen, behalve dat van jezelf, wordt het programma direct van de buis gehaald.

De UvA sluit blanke cisgenders uit van alle leidinggevende functies en Thierry Baudet maakt zich bij ON hard voor annexatie van Duitsland door Rusland, waarmee in zijn ogen de globalisering eindelijk een halt zou worden toegeroepen.

Oktober/november/december

De nieuwe Covid 19-variant Exitium rukt op. Bij deze mutatie worden de darmen van de patienten binnen 24 uur uiteen gereten, maar minister Kuipers en het RIVM zeggen dat er voorshands geen enkele reden is om ongerust te zijn.

Mark Rutte verklaart wederom dat er absoluut geen herstelbetalingen aan Surinaamse nazaten zullen worden gedaan. Tegelijkertijd laat Sigrid Kaag tijdens alle veertien NPO-interviews van die dag weten dat er alvast 150 miljard euro voor is gereserveerd: „Er hangt dus een kostenplaatje aan. Ik wil dat opvangen met het vervijfdubbelen van de energiebelasting en een speciale verhoging van het btw-tarief op gas en stroom met 250%, maar dan alleen voor de wie-zijn-die-mensen, de boeren en de vissers."

Thierry Baudet verlaat Davide en verlooft zich met Vladimir Poetin: hun wederzijdse dwangneurotische neigingen om machtswellust en exhibitionisme te combineren - Vlad halfnaakt op een paard, Terry naakt aan de rand van een zwembad - brengt hen voor altijd bij elkaar.

Femke Halsema wil dat iedereen vanaf 1 januari 2024 verplicht binnenshuis blijft „omdat burgerlijke aanwezigheid in het openbaar simpelweg niet meer te handhaven is.”


Delen wordt op prijs gesteld. Wie nog niet geabonneerd is op mijn nieuwsbrief kan zich hierboven inschrijven. E-mailadres volstaat. Privacy gegarandeerd.


Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.