Hoho, ventje, wat zijn wij hier van plan? Ik kan jou niet zomaar binnen laten. Het Milkshake Festival heeft huisregels. Waarom ben jij naar het Westerpark gekomen?

Mag ik eerst even zeggen dat ik jou de lekkerste bewaker ooit vind? Het gat dat je in de achterkant van je leren broek hebt geknipt trok subiet mijn aandacht. Je billen zijn ietwat aan de harige kant, maar je kunt niet alles hebben. Zullen we straks iets afspreken bij de Monkey Pox Fellatio Challenge achter op het terrein?

Nou, dat aanbod sla ik niet bij voorbaat af, want je hebt een pracht van een piercing in je tong. Toch moet je eerst nog een paar vragen beantwoorden. Wij hebben, als Milkshake Festival, nu eenmaal met de Pride-organisatie afgesproken dat de LHBTI’ers die aan het feest meedoen zich aan bepaalde afspraken hebben te houden. Jij bent dus gay?

Wat dacht je dan, gekkie. Is water nat? Is een cirkel rond? Is sneeuw wit?

En je bent solidair met de LHBTI-gemeenschap?

Maar natuurlijk, lieverd! Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan alle haat die ons nog steeds ten deel valt. Het is te krankzinnig voor woorden dat er nog altijd landen zijn waar wij simpel en alleen vanwege het feit dat wij op mensen van ons eigen geslacht vallen de doodstraf kunnen krijgen. Ik ben daarom zelfs heel activistisch.

Goed zo! Wat doe je zoal?

Ik ben bijvoorbeeld lid van De Roze Leeuw. Daarom zijn wij zo blij met de Pride en…

Pardon? De Roze Leeuw?!?

Ja, dat zei ik toch.

O, nu beweert meneer ook nog eens dat ik ongezond ben! Scheer je weg!

Maar dan mag jij hier niet naar binnen, schoft! Jullie zijn transfoob!

Nee hoor, snoes, dat zijn wij niet. De Roze Leeuw is een organisatie die zich inzet voor de belangen van homo’s, lesbiënnes en biseksuelen, maar trekt zich wel degelijk ook het lot van de transseksueel aan. Wel hebben wij zo onze bedenkingen over de manier waarop kinderen die nog geen idee hebben wat zij met hun leven aanmoeten de transwereld worden ingezogen. De rol die sociale besmetting speelt wordt ten onrechte ontkend en een ander probleem is dat ze niet of nauwelijks nog terug kunnen. Er zijn zelfs al zelfmoordgevallen bekend. Maar die bedenkingen heeft ieder gezond mens.

O, nu beweert meneer ook nog eens dat ik ongezond ben! Scheer je weg!

Hallo!? Ik ben homo! Ik stem geen D66 of GroenLinks, dat klopt. Maar volgens mij is de Pride in de eerste plaats voor de holebi’s in het leven geroepen, en niet voor mensen met een bepaalde politieke overtuiging. Nu we het er toch over hebben: ik zag dat Black Lives Matter ook meedoet. Wat heeft díe club hier te zoeken?

Ah, daar heb je dus óók al problemen mee.

Niet als het om Black Gay Lives gaat. Maar die indruk heb ik niet. Wat jammer eigenlijk dat jullie geen Palestijnse vlag hebben opgehangen. Dan was het beeld helemaal compleet geweest.

Welk beeld?

Dat weet jij best, pop. Wist je trouwens dat er in de Gazastrook op homoseksuele handelingen tien jaar cel staat?

Eruit jij, vieze extreemrechtse nicht!

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.