Pssst, voetbalkenners! Mag ik er misschien nog iets aan toevoegen? “Après le diner la moutarde”, zeiden de Fransen al in de zestiende eeuw, maar ik wil het toch wel kwijt. Zou het kunnen dat de huidige selectie van Oranje over te weinig kwaliteiten beschikt?

Het Nederlands elftal is op het EK vernederd door de Tsjechische versie van FC Bal op Dak en ik lees en beluister al die woedende analyses van al die woedende deskundigen in al die woedende media, terwijl het mijn plan is op deze plek zo blijgeestig mogelijk de ene actuele ontwikkeling aan de andere te koppelen.

Ditmaal wil ik Monsieur Cannibale op de Efteling niet door Sinbad de Zeeman vervangen, zoals de directie diep buigend voor BLM en consorten heeft beslist, maar door een groot beeld van Memphis Depay, al rappend en van linker kleine teen tot rechteroorlel getatoeëerd. En wat moet er uit de luidsprekers schallen? Memphis’ befaamde nummer Fall Back, waarvan niet slechts de titel zijn situatie aardig weergeeft, maar ook de eerste zin: “I’m not the type of brother to play with.”

“Klopt!” denkt Frenkie nu.

Enorme toeloop verzekerd en het is nog een goedkope oplossing ook, want met Monsieur Memphis in plaats van Monsieur Cannibale kun je de bijbehorende draaiende kookpotten gewoon laten staan om ze te vullen met de resterende Oranje-spelers. Of zal ik die gasten toch maar de plaats van het Volk van Laaf laten innemen? Er is toch al een Great Reset ophanden in Kaatsheuvel. In de Volkskrant stond reeds een brief van een mevrouw die het beeld van een vent in een jurk óók niet vindt kunnen omdat haar zoontje…

Enfin, u begrijpt ‘t.

Dag Holle Bolle Gijs!

Liefst 53 procent van de Europeanen heeft last van overgewicht!

Je kwetst dus!

Herinnert u zich Turkije-Nederland nog? Ik ook. Ik herinner mij zelfs nog veel meer

Dergelijke kansen wil je als olijke kantlijnkrabbelaar niet laten lopen. Maar ja, ik heb uit al die woedende analyses van Nederland-Tsjechië alleen nog maar kunnen opmaken dat die veel te bange Frank de Boer met dat malle speelsysteem van ‘m, met z’n bizarre voorkeur voor al dan niet voormalige Ajacieden en met z’n krankzinnige wissels de hoofdschuldige is. Openbare ophanging op de Dam aanstaande, lijkt het wel. Daarom voel ik mij bij nader inzien genoodzaakt géén link met de recente ontwikkelingen op de Efteling te leggen en inderdaad als een soort Spuit 11 op te merken dat onze spelers nuchter beschouwd niet goed genoeg zijn.

Het ontbrak domweg aan kwaliteit.

Herinnert u zich Turkije-Nederland nog? Ik ook. Ik herinner mij zelfs nog veel meer.

Nog een vraag: hebben wij een Kevin de Bruyne? Of een Kylian Mbappé? Een Romelu Lukaku? Een Leroy Sané? Een Luka Modric? Ik doe maar een greep. Ik weet bovendien één ding zeker: wij hebben nu even géén Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Ja, we hebben Frenkie. Maar Frenkie laat vooral andere vedetten beter spelen. En die zijn er niet.

We hebben daarentegen wél voetballers met vedette-neigingen.

Hee, wat hoor ik dáár nu in de verte?

Papier hier!

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op logo voor meer info.