Mijn naam is Gerald Roethof. Ik ben de advocaat van Moreno B., die om onduidelijke redenen wordt verdacht van de moord op mijn confrère Derk Wiersum. Eerder behartigde ik de belangen van de ook al danig onschuldige Jos B., die geheel ten onrechte werd aangeklaagd wegens directe betrokkenheid bij de zaak-Nicky Verstappen en nota bene nog werd veroordeeld ook.

Alsof Nicky níet al dood was toen Jos B. hem vond!

En die pedofilie van cliënt?

Iets van vroeger!

Nu tot mijn grote verbijstering geen enkele van onze 23.897 tv-talkshows bereid bleek mij uit te nodigen om de verdediging van Moreno B. buiten de rechtbank voort te zetten, ben ik de heer Hoogland zeer erkentelijk dat ik zijn rubriek voor één keer mag overnemen. Dat hij mij die kans wél gunt bewijst dat ik niet de de enige ben die zich ernstige zorgen over de rechtsstaat maakt.

Laat ik eerst van de gelegenheid gebruikmaken door te reageren op het verwijt van twee officieren van justitie dat ik een ‘volstrekt onaannemelijk’ verhaal vertelde toen ik zei dat de verdachten ook zouden kunnen worden gezocht binnen de Rolex-bendes. Zo ‘not done’, namelijk, om er dan op te wijzen dat collega Wiersum zijn horloge gewoon nog om had toen zij zich na hun daad uit de voeten maakten.

Ik eis daarom niet alleen vrijspraak, maar ook een passende schadevergoeding

Dat wilde ik toch nog wel even kwijt, voordat ik inga op de bewering van het OM dat uit de autobewegingen in de omgeving van de woning van het slachtoffer in de weken voorafgaande aan het incident, zoals geregistreerd door diverse camera’s, kan worden opgemaakt dat Derk Wiersum reeds lang door de verdachten werd geobserveerd.

Heeft het OM dan werkelijk niet door dat dat automatisch voeding geeft aan een andere theorie, inhoudende dat zij daar uit pure bewondering voor de advocaat van de kroongetuige van het Marengo-proces rondhingen? Dat het hier, met andere woorden, wellicht om groupies ging, die de heer Wiersum keer op keer wilden aanspreken om hem te complimenteren met zijn nobele werk maar dat steeds op het laatste moment niet aandurfden?

Collega Wiersum had kinderen, met wie hij vaak speelde. Het is zeer wel denkbaar dat die wetenschap de vertederde verdachten ertoe verleidde om zich bij een moppenwinkel te vervoegen met het plan om een waterpistool aan te schaffen waarmee zij hem bij wijze van geintje op kinderlijke wijze ‘onder vuur’ zouden nemen, en dat de uitbater van die winkel de heren vervolgens in plaats van dat waterpistool per ongeluk de revolver overhandigde waarmee hij zichzelf tegen inbraken verdedigt.

Het ligt daarom voor de hand te veronderstellen dat de verdachten, toen zij op 18 september 2019 eindelijk over hun schroom om hun held te benaderen waren heengestapt, enorm schrokken van het feit dat hun wapen geen water maar echte kogels bleek te bevatten. En dat zij om die reden van de weeromstuit op de vlucht sloegen.

Ik eis daarom niet alleen vrijspraak, maar ook een passende schadevergoeding.

Volgende kansloze zaak!

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.