Wacht even hoor. Hij stond voor het eerst sinds de Slag bij Ane, of daaromtrent, in de basis. Hij deed 80 minuten mee, tegen FC Emmen wel te verstaan. Niets ten nadele van FC Emmen, maar da’s niet echt City, Chelsea of PSG. En op basis dáárvan zou Arjen Robben dan in de selectie voor het EK moeten worden opgenomen?

Het werd serieus gesuggereerd door het traditioneel opperopportunistische voetbaljournaille nadat FC Groningen de streekderby tegen de Emmenaren mede dankzij enkele assists van Arjen Robben - in mijn tijd werden dat gewoon voorzetten genoemd - met 4-0 had gewonnen.

En wat zei Arjen toen?

Niet: “Doe niet zo raar, jongens.”

Wel: “Ik sta ervoor open.”

Echt waar!

“Ik denk dat we dat idee maar even langs de zijlijn moeten parkeren”, reageerde Frank de Boer nuchter.

Hè hè, eindelijk blij dat Frank de Boer onze bondscoach is. Na die rampzalige uitwedstrijd tegen Turkije dacht ik dat het er nooit meer van zou komen. Maar nu overweeg ik zelfs om Frank uit dankbaarheid even lekker te gaan knuffelen. Dat mag binnenkort weer, las ik maandag. Frank is dankzij dit besluit een serieuze eerste gegadigde voor mij want met die vreselijke homofobie moet het in de foebelsport, zoals Frank de voetbalsport noemt, ook maar eens afgelopen zijn.

Laten wij een daad stellen, Frankie!

Trouwens, nu ik je toch spreek: Kees Rijvers wordt over tweeëneenhalve week 95 jaar.

Kan híj niet als joker worden ingezet, tijdens het EK?

Sorry, ik was óók ooit sportjournalist!

Geen Arjen Robben, goddank. Maar wel… Wappie Weghorst!

Vergeef mij deze lolbroekerij, lezer. Misschien is het momenteel zelfs wel helemaal niet gepast om de toon van een stukje waarin de belangrijkste bijzaak van het leven centraal staat zo licht te maken. Het gezin van PSV’er Eran Zahavi is zondag dusdanig bruut overvallen dat ik er geen enkel bezwaar tegen zou hebben als de daders én zouden worden gevierendeeld én zouden worden onthoofd én zouden worden opgehangen, al realiseerde ik mij nu dat de tweede en derde mogelijkheid om praktische redenen beter in omgekeerde volgorde kunnen worden toegepast. Wat. Een. Meedogenloos. Tuig. Gericht schieten, hermandad, bij de aanhouding. Geen enkel bezwaar tegen een kogelgat of drie, vier in hun voorhoofden. Zeg maar dat jullie op de benen mikten en dat er toen iets misging. Ik zal het desgewenst bevestigen.

Maar goed, het leven gaat verder, zelfs voor Eran Zahavi en zijn vrouw en kinderen, ik wens hen in alle oprechtheid veel sterkte toe maar keer nu toch nog even terug naar de EK-selectie zoals Frank de Boer die voor ogen heeft.

Geen Arjen Robben, goddank.

Maar wel… Wappie Weghorst!

Hij maakt toch weer een grote kans, nu De Boer vanwege de coronaperikelen drie man extra mag meenemen. En ik begrijp ineens waarom: Wout Weghorst wil zich niet laten vaccineren, dus dat gaat Frank de Boer overal rondbazuinen, dus daar komt geen verdediger meer bij in de buurt.

Snappie?

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op logo voor meer info.