Nog nooit 0.0 gedronken. Er waren grenzen. Echt bier bracht mij bovendien zoveel goeds. Voorbeeld: de lef om voor het eerst de liefde van mijn leven aan te spreken toen zij in een ring van stralend licht mijn stamkroeg binnen zweefde terwijl ik met mijn maten in een obscure hoek zat te bamzaaien.

Dzjiezz, wat een lekker wijf, riep ik, pilsje of zes, zeven in m’n mik. En ik beende zomaar op haar af, met levensbepalende gevolgen. Dat had ik anders nooit gedurfd. Maar nu overweeg ik toch echt om ten overstaan van de hele wereld zo’n alcoholvrij Heineken-biertje naar binnen te klokken.

En daarna?

Huppekee, een cola!

De ware bierdrinker verneemt dit uiteraard met grote walging. Heineken o.o is nog tot daaraan toe. Je kunt de Bob zijn, ik noem maar iets. Maar een colaatje na bier, al bevat het geen alcohol?!? Plots hoor ik de achtergrondmuziek van de douchescene uit Psycho aanzwellen. Mijn statement is echter noodzakelijk. Er zit niets anders op nu de voetbalvedettes Ronaldo en Pogba tijdens hun EK-persconferenties merkwaardige, hóógst merkwaardige handelingen hebben verricht.

Vele miljoenen stopt Coca Cola in sportsponsoring. En wat flikte de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo? Hij schoof tijdens een perspraatje een paar flesjes Coca Cola buiten beeld omdat het drinken ervan slecht voor de mens is.

Vele miljoenen stopt Heineken in sportsponsoring. En wat flikte de Franse sterspeler Paul Pogba? Hij schoof tijdens een perspraatje een flesje Heineken buiten beeld omdat het drinken ervan in islamitische kringen niet is toegestaan.

Wat is het IQ van Paul Pogba? 0.0 misschien? Het ging hier om alcoholvrij bier!

Welke actie was hypocrieter? Ik volsta met de vaststelling dat beide heren verdomd veel aan sportsponsoring te danken hebben. Ik ben wel blij dat de vraag welke actie dommer was niet beantwoord hoeft te worden. Want dan had ik op die van de devote moslim Pogba moeten wijzen en zou ik wellicht in één adem door hebben verklaard dat de begrippen islam en intelligentie niet eerder zo ver uit elkaar lagen. Wat is het IQ van Paul Pogba? 0.0 misschien? Het ging hier om alcoholvrij bier! Hoe halal wil u het hebben, meneer de muzelman? De kans om dat te kunnen zeggen had ik evenmin laten lopen en dan was ik weer islamofoob genoemd en dat wil ik natuurlijk niet.

Er is trouwens nóg een reden om voor Heineken te kiezen, al heeft die niets van doen met het EK Voetbal: het besluit van Grolsch om te zwichten voor de eis van een of andere fascistische actiegroep - ik kan niet zo gauw een ander bijvoeglijk naamwoord verzinnen - om te stoppen met adverteren bij het nieuwe Britse nieuwskanaal GB News omdat de vertegenwoordigers daarvan in hun vertroebelde ogen niet woke genoeg zijn.

Grolsch? Niet te zuipen dat Tukkerse slootwater!

Sorry hoor, iets anders kan ik nu niet meer roepen. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het aan dit soort deug- c.q. cancelacties. GeenStijl werd er ook al een keer het slachtoffer van. Wie daaraan toegeeft, prefereert een buitengewoon enge, donkere wereld.

Doe mij voortaan maar een Heineken.

Desnoods een 0.0.

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.