Gelezen, over dat - attentie: pleonasme! - mesjoggene GroenLinks-gedoe? Over hun bezwaren tegen de Bikinilijn naar Scheveningen? Over dat schrappen van de aanhef ‘Geachte heer/mevrouw’ in brieven en mails aan de Amsterdamse burger omdat zulks de non-binaire plaatsgenoot mogelijk voor het hoofd stoot?

Tweemaal maakte mijn hart een vreugdesprongetje.

Hoera, kopij!

Omdat dit toch het tijdperk van de grote dikke ik is, gooi ik de vraag in de groep: wilt u volgend jaar, op 16 maart, bij de gemeenteraadsverkiezingen, massaal op GroenLinks stemmen? Het land gaat dan weliswaar naar de knoppen, maar mijn kostje is gekocht.

Wat stelt het leven van een kantlijnkrabbelaar nog voor wanneer GroenLinks van het toneel verdwijnt?

Ik geef toe dat een dergelijk bestaan utopische trekjes heeft. Geen Jessias, geen links populisme, geen moslimbroederzuster in de Kamer. Minder inclusie-, intersectionaliteits- en diversiteitswaanzin bovendien, minder biomassageblunder, minder klimaat- en milieugekrijs, minder welvarendenhaat, minder losersaanbidding, minder wegkijkerij bij criminaliteit en islamitische veroveringsdrang, minder gelukszoekersverafgoding, minder blankenaversie, minder wokeness. Alleen de gedachte al bezorgt de gezondverstandmens orgastische vreugde.

Maar denk ook eens aan mij!

Wat als het mij niet langer gegund wordt Rutger Groot Wassink te beschouwen?

Hoe kan ik nog functioneren wanneer ik geen woorden meer kan besteden aan een type als Marielle Vavier, de Haagse GroenLinksmejoffer die vindt dat de HTM de tramlijn naar Scheveningen wegens seksisme geen Bikinilijn mag noemen? Ofschoon ik mij ditmaal beperk tot “We maken er gewoon Boerkinilijn van, dan is er geen vuiltje aan de lucht”, moet ik daar niet aan denken.

En wat als het mij niet langer wordt gegund om de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink te beschouwen, de illegalenkietelaar die, terwijl hij kreten als ‘Moederneuker!’ twittert over collega’s met een andere politieke overtuiging, zijn stad rechtstreeks richting de afgrond bestuurt?

Onder het bewind waarvan hij prominent deel uitmaakt wordt de stad met al die schiet- en steekpartijen en overvallen steeds onveiliger en onleefbaarder, al spelen de torenhoge kosten waarmee de gemeente de inwoners opzadelt bij dat laatste eveneens een rol.

En wat doet meneer intussen? Een rapport waaruit blijkt dat Marokkanen de grootste homohaters onder ons zijn snel in de onderste la verstoppen omdat die conclusie weerspreekt wat de partij via de burgermoeder uitdraagt, alsmede de gemeentelijke communicatiemiddelen door externe krachten langs de inclusiviteitsmeetlat laten leggen ‘omdat het belangrijk is dat iedereen, van elke gender en van ieder ras en geloof, zich erin herkent’.

De wethouder wil voortaan beginnen met ‘Beste Amsterdammer’.

Dat moet beter kunnen. Rutger Groot Wassink ziet zichzelf toch als God? En God schiep de mens toch naar Zijn evenbeeld? Daarom pleit ik voor: ‘Drammerige zak hooi’.

Red mij!

Stem GroenLinks!

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.