Voor één keer treed ik in de voetsporen van de schrijver van zinnen als ‘Na eenentwintig jaar huwelijk is de hupsekee hooguit een stiptheidsactie’. Linke boel, omdat ik de schoenveters van Simon Carmiggelt natuurlijk nog niet eens had mogen vastmaken. Maar hij publiceerde soms óók een bloemlezing van reacties van zijn lezers.

Zoveel ontroerende berichten mocht ik de afgelopen dagen ontvangen, dat ik de verleiding niet kan weerstaan om er een aantal met u te delen. Ze deden mij goed. Wat men ook beweert, de mens is níet geneigd tot alle kwaad. Al geef ik toe dat de definitieve teloorgang van de heer T. Baudet als parlementariër ervoor nodig was om de tsunami aan liefdesbetuigingen in gang te zetten.

Ik heb het over een retweet, door de heer T. Baudet, van een opmerking van een partijgenoot van hem, bestaande uit het verzoek de OMT-leden Marion Koopmans en Diederik Gommers onmiddellijk te arresteren. Zo’n wens ondersteunen als parlementariër, dat kan dus niet.

Dat benadrukte ik, op Twitter, waarna de Bennink Antivax Expres, zoals het trollenleger van de heer T. Baudet ook weleens wordt genoemd, zich in beweging zette.

„Opsluiten is nog sympathiek.”

„Jij er ook bij, scheelt weer.”

„Je bent nog verder over je houdbaarheidsdatum dan Rutte.”

„Wat ben jij diep gevallen.”

Het gevaar komt van de columnisten en ander mediatuig

„Alle OMT-leden zouden voor een publiek tribunaal terecht moeten komen en de samenleving terugbetalen wat ons aan vrijheid is ontnomen. Hoogland is een oude zak die als dor hout bestempeld moet worden.”

„Het is een klein clubje kantlijnkrabbelaars die de boel opnaaien. De balans zal worden opgemaakt, Hoogland.”

„Het gevaar komt van de columnisten en ander mediatuig. Als je die op straat flikkert normaliseert de boel.”

„OMT-leden zijn oorlogsmisdadigers.”

„O, jij bent zo’n linkse gereformeerde.”

En zo waren er nog een paar duizend hartverwarmende reacties, voor het overgrote deel anoniem vanzelfsprekend, waarbij ik moet aantekenen dat zich er honderden onder bevonden waarvan de woordkeus mijn censuur wegens al te barre schuttingtaal niet overleefden.

Dank, lieve FvD’ers en andere dappere vrijheidsstrijders!

Succes met jullie verwoede pogingen om je vanaf 25 september net als jullie leider te kunnen laten vollopen waar je maar wilt, want dat is natuurlijk waar een vrijheidsstrijd in jullie wel heel bijzondere geval vooral om draait.

Intussen reken ik erop dat het OM óók door heeft wat er eind deze week allemaal dreigt.

Ter info nog twee reacties.

„Riempjes vast, want het wordt nog veel erger.”

You ain’t seen nothing yet.

Speciaal voor de liefhebbers van het gênante Baudet-gewauwel, vorige week op het spreekgestoelte in de Kamer, eindig ik ook maar met een Carmiggelt-quote: „De enige redevoeringen met waarneembaar resultaat zijn die welke door de luidsprekers van het station worden gehouden.”

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.