Hallo? Kunnen we nu gewoon weer gaan voetballen, svp? Allemaal leuk en aardig, dat gekrijs om meer maatschappelijke betrokkenheid van Oranje, maar volgens mij heeft Frank de Boer onze jongens toch echt in de eerste plaats voor het EK geselecteerd omdat ze in zijn ogen het beste van alle Nederlanders tegen een balletje kunnen trappen.

O zeker, Victor Orban is een engnek hors catégorie. Ik had zo’n oom. Homo’s dit, flikkers dat, bruinwerkers zus, rugridders zo. Altijd smalend, had hij er de mond vol van. En toen werd-ie ineens in een donker Amsterdams steegje met afgezakte broek door een nichtje van moederszijde betrapt terwijl een speciaal daartoe ingehuurde jongeman de mond vol had van hém, so to speak. Gek genoeg is hij daarna nooit meer op verjaardagsfeestjes verschenen en het zou mij heel wat waard zijn als oom Victor, op welk niveau ook, voortaan óók bij onze partijtjes wegblijft.

Het is 2021, ja!?

Maar kom op, Babs Barend & consorten, zo kunnen we wel bezig blijven. Gini doet zondag in Boedapest een aanvoerdersband met regenboogmotief om. Dat is een stijlvol statement tegen die abjecte Hongaarse homo-onvriendelijkheid en daar moeten we het bij laten. Er zijn in Hongarije géén 6.500 arbeidsmigranten verongelukt, zoals in Qatar, waar volgend jaar ten onrechte het WK wordt georganiseerd.

Wanneer wordt Nederland eindelijk zelf eens gecanceld?

Ik denk bijvoorbeeld aan een actie genaamd Vaj a fejeden.

Ik vertaal het maar even voor u: dat is Hongaars voor ’Boter op je hoofd’.

Vergeet verder niet dat er een parlementaire partij bestaat die Bij1 heet

Ik zou er best om kunnen lachen - zelfspot, jongens en meisjes: als iederéén erover beschikte zouden er veel minder vredesmissies nodig zijn - wanneer in Hongarije een discussie ontstaat over de vraag of het wel gepast is Oranje in de Puskás Arena te ontvangen.

Oranje vertegenwoordigt een natie waarvan de regering mensen die recht hebben op toeslagen criminaliseert. Ik noem maar iets. Daarnaast heeft dit domineesland met het Kaagmens een minister van BuiZa die met haar vliegreis naar Luxemburg niet slechts een dikke middelvinger opsteekt naar het gehele Nederlandse volk, maar ook naar haar partijgenoten, die destijds zo luidkeels foei riepen toen het koninklijk paar niet per trein naar het groothertogdom trok, maar per vliegmachine.

Vergeet verder niet dat er een Nederlandse parlementaire partij bestaat die Bij1 heet. Ik zie graag in een hoofdredactioneel commentaar van een Orban-gezinde Hongaarse krant uiteengezet dat een boycot van Oranje gerechtvaardigd zou zijn omdat de door tal van Hollandse media bewierookte volksvertegenwoordigster S. Simons en haar trawanten er niet voor terugdeinzen een vrouw die in eerste instantie voor het bestuur van de afdeling Haarlem was uitverkoren, wegens witte heteroseksualiteit uit de weg te ruimen en te vervangen door een transgender.

Els Holthuis werd op grond van haar huidskleur en geaardheid ongeschikt verklaard.

En niemand in Nederland die daarover rept.

Doe het, Magiaren!

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Abonneer je op de krant wanneer je ze direct wil lezen. Klik op het logo voor meer info.